Därför är det brist på grafikkort

Jag som många andra datornördar är frustrerade över att det är oerhört svårt att få tag på grafikkort. I stort sett i alla webbshoppar är lagersaldot tomt och man kan behöva vänta fler månader med att få tag på det grafikkortet man önskar. Det här blir ett problem för ambitiösa gamers eller kryptofarmare som vill få tag på riktigt bra hårdvara. Men varför har det här blivit ett problem nu? Varför finns det brist på grafikkort?

Den största bidragande faktorn till bristen på grafikkort är helt enkelt den ökande efterfrågan. På grund av ökande intresse för att farma kryptovaluta så köps det fler modeller än vad som tillverkas. Kombinerar vi detta med ett generellt större intresse bland gamers där den nya generationen är mer vana vid datorspel kombinerat med produktionsproblem i samband med pandemin.

Det här har tyvärr lett till att priserna på grafikkort ökad vilket inte är så konstigt med tanke på den ökande efterfrågan, speciellt på de exklusivare modellerna. Nu är pandemin förhoppningsvis över där vi börjar gå tillbaka till ett mer normalt liv med mindre tid framför datorn och mer social tid med vänner. Dessutom har det blivit enklare med produktion och frakt, så jag är optimistisk när jag säger att vi ser ljusglimtar när det kommer till att producera grafikkort.

Källa : Varför är det brist på Grafikkort? – Tradera

Tekniken går framåt

Speltekniken går framåt och med tanke på de avancerade spelet som kommer ut så krävs det mer och mer från grafikkortet för att klara av den nya tekniken. Därför blir grafikkortsbristen ett extra stort problem då nya grafikkrävande spel släpps men det är för få användare som har tillgång till hårdvaran för att kunna spela på ett bra sätt. Cyberpunk 2077 va ett bra exempel på det.

Begagnade grafikkort

Ett vanligare förekommande som kan ses som en temporär lösning medans man väntar är istället att köpa ett begagnat grafikkort, det finns mycket annonser på de stora svenska sajterna som Tradera och Blocket där det är många som lägger ut sin begagnade hårdvara. Att köpa begagnat är smak och tyckte men det kan vara bra medans man eventuellt väntar ut leveranstiden på sin hårdvara

Kalby.net monterar grafikkort

Här på Kalby.net kan jag hjälpa dig att montera ihop ditt grafikkort, det är bara att kontakta mig så kommer jag med ett prisförslag. Om du vill få tips och hjälp om olika modeller samt vad som kan vara bra att tänka på när man ska köpa grafikkort i dessa tider så brinner jag för att prata om sånt här

Leave a Comment