Startsida Integration Mobila lösningar

Mobila lösningar med hjälp av WURFL

WURFL står för Wireless Unified Resource FiLe och kan förenklat beskrivas som en XML-fil som innehåller egenskaper för ALLA mobila enheter som finns på marknaden. Filen uppdateras dagligen av utvecklare runt om i världen och kan sedan laddas hem fritt för att användas för att automatisera skapandet av sidor i CHTML / XHTML eller WML, helt beroende på vad den mobila enheten föredrar.

Det fina är att innehållet i WURFL-filen kontinuerligt uppdateras av utvecklare runt om i världen, vilket gör att sidorna som skapas automatiskt fungerar på alla nya modellerna, samtidigt som applikationen är helt bakåtkompartibel. Du kan surfa på sidorna från allt till en bärbar PlayStation, till din fem år gamla Wap-mobil med få pixlar och uselt minne. Givetvis kommer upplevelsen att skilja sig åt, men det viktigaste är att det fungerar.

Tillsammans med de lösningar och exempel som redan finns till WURFL, kan man snabbt anpassa en befintlig sajt eller bygga en ny mobil applikation från grunden i exempelvis .NET, Java eller PHP.

Om din sajt innehåller "dålig" HTML, kan det vara en god idé att använde TIDY för att putsa upp taggarna, annars är risken stor att det inte går att visa texten i vissa modeller. WURFL står nämligen bara för att smart sätt att presentera sakerna på, innehållet får du fortfarande själv ansvara för.

Har du idéer eller funderingar till hur du skulle kunna ha användning för en mobil applikation som fungerar för alla modeller på marknaden? Kontakta Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den .

Exempel på företag som använder WURFL till sina mobila tjänster:

  • VodaFone Live i Sverige, www.vodafone.com
  • BokILur (säljer ljudböcker via mobilen), www.bokilur.se
  • Nationalencyklopedin, wap.ne.se

 

 

Referenser

Nyfiken på Joomla?

Joomla!
Visste du att världens populäraste publicerings- verktyg heter Joomla och bygger på öppenkällkod?

Vi har färdiga Joomla-lösningar till dig som kund.
RSS
Nyheter från IDG
  • Svenskar gör sci-fi till verklighet
  • Slimmat pris på feta databaser
  • Sverige formar EUs IT-politik
Adress
KalbyNet AB
Box 96
283 21 OSBY
tom
Tel: 0479 - 421 20
Fax: 0479 - 141 10
E-post: