Så hittar du en bra gaming laptop

Är du trött på att sitta på longen på dust2 för att försöka snipea någon med din awp för att sedan få fryslagg i någon sekund på grund av din gamla laptop? Är det inte dags att du börjar leta efter en bra gaming laptop som faktiskt fungerar att spela på så att du kan vinna över dina dryga kompisar? Låt oss på kalby dela med oss om våra tips på vad du ska kolla på innan du börjar leta efter en ny bärbar dator. Vi vet hur svårt det kan vara så därför känner vi att det är dags att skriva en artikel om detta. Vi har alltför många gånger sett personer som dig bli lurade inne på de stora elektronik kedjorna som endast är ute efter att sälja dig den dyraste laptopen som verkligen inte behöver vara den bästa.

Vilka kriterier ska jag titta på vid köp av gaming laptop?

Det finns en hel drös av olika kriterier att titta på när det kommer till datorköp överlag men vi har valt att fokusera på endast några få utav dem. De kriterier vi känner är viktigast när det kommer till gaming laptop är följande:

  • Pris
  • Prestanda
  • Vikt
  • Design

Låt oss dyka lite djupare inom detta och få lite klarhet.

Pris

Självklart är pris något vi alla funderar över. Hur mycket behöver man egentligen punga ut för att kunna få en fungerande gaming laptop? Idag finns det gaming laptops som kan kosta hela vägen upp till 40 tusen. Detta är dock extremt överpris och laptopen kommer rasa i pris över tid. Vi skulle rekommendera att man spenderar i alla fall någonstans mellan 12 och 20 tusen för att få någorlunda bra prestanda för att kunna spela med sina polare när de spelar de nyaste spelen.

Prestanda

När det kommer till prestanda så är det viktigaste att kolla på grafikkortet. För att få en riktigt bra upplevelse och hitta den bästa gaming laptop så bör du välja ett grafikkort som hänger med i svängarna. Självklart är även ram-minne och processor viktigt, men dessa kommer i 99% av fallen vara bra ifall grafikkortet är bra.

Det kan även vara bra att slänga ett öga på hårddisken. Ofta har gaming laptops SSD-diskar vilket är väldigt bra när det kommer till snabbhet på datorn. Dock brukar lagringen vara begränsad. Vet du med dig att du har mycket filmer och spel på datorn kan det vara bra att se till att det även finns en vanlig hårddisk för lagring.

Vikt

Ett bra mått att titta på är datorns vikt. Om du är som oss och ofta tar med dig datorn till polarna kan det vara skönt att ha en dator som inte väger fler kilon. Om du däremot inte kommer förflytta din dator så kanske detta inte är något du behöver tänka på speciellt mycket.

Design

Sist men inte minst är själva designen på datorn. Idag kommer det gaming laptops i alla möjliga former. Vi tycker att det kan vara värt att kolla på designen på datorn ifall den ska stå framme. Passar den in i hemmet? Om inte kanske man bör lösa någon bra låda eller hylla man kan stoppa undan den.

Slutord

Hoppas vi har gjort er lite klokare när det kommer till köp av den bästa gaming laptopen.

Leave a Comment