Wordpress 3.0

WordPress3.0För drygt en månad sedan släpptes första "betan" av Wordpress 3.0. Den populära bloggplattformen är beräknad att komma i en "stabil" version under maj. Denna nya version innehåller många spännande nyheter. Nedan listar vi några exempel.

Välj ditt användarnamn och lösenord

För att ändra namnet på administratören för en WordPress-blogg idag behöver man antingen manuellt ändra uppgifterna i databasen eller skapa en ny användare. Med nya versionen kan administratörsnamnet ändras direkt i inställningarna på bloggen.
Av säkerhetsskäl är det bra att inte behålla standard användaren "admin" på en WP-blogg, då det kan göra att sidan blir enklare att hacka.

Nytt standardtema

Farväl det tråkiga blåa och vita temat man får när man installerar WordPress idag. WordPress 3.0 kommer med ett nytt standardtema, kallad TwentyTen. TwentyTen är ett trevligt tema. Det huvudsakliga typsnitt som används är Georgia, det har två kolumner, med en "widgetized" sidomeny och sidfot och det har till och med några trevliga rullgardinsmenyer inbyggt. Funktioner för anpassat sidhuvud och bakgrund (ny funktion) är också tillgängliga.

Ett WordPress-nätverk

Wordpress 3.0 låter dig hantera ett nätverk av sajter. Det ska bli enklare att lägga till en subdomän till din hemsida som till exempel subdomän.domän.se eller domän.se/subkatalog för att enkelt och snabbt separera en specifik del av ditt webbinnehåll.

Konfigurerbar meny

Administrationsgränssnittet i WordPress inkluderar redan idag menyer på sidorna. Med Wordpress 3.0 kommer dessa menyer att kunna konfigureras så att man kan hantera hur de visas. Knappar för att lägga till och ta bort saker kommer att finnas, likaså möjligheten att hantera menyer genom att "dra och släppa".

Integrerad guide

Nya användare av WordPress 3.0 kommer att ha tillgång till en integrerad guide som gör det lättare att komma igång. Andra mindre och specifika nyheter för WordPress finns också tillgängliga.

Alla dessa nyheter kommer säkerligen göra WordPress till ett ännu bättre och populärare verktyg för dig som väljer den som bloggplattform.

 

Källa: http://net.tutsplus.com/

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
4 har röstat

0 Kommentarer

  Lägg till kommentar

   
   
   
  Sökväg: Webbyrå Blogg Inlägg Wordpress 3.0